Coworking network: WorkLounge talks

|

9 min.

Zeptali jsme se party rozdílných profíků, kteří využívají naše kanceláře, lounge, zasedací místnosti nebo event space na to, proč jim přijde coworking tou správnou volbou.

Private Office

David Špinar

David Špinar, po téměř dvaceti letech v internetovém byznysu a marketingu, kde pracoval jako obchodní ředitel českého a slovenského Googlu a spoluzakládal digitální agenturu H1.cz, nyní působí jako CEO české investiční skupiny Miton. Ocenil inspirativní prostředí a interakci s lidmi, která podle něj přináší obohacení a podporuje efektivní komunikaci a inovaci. Špinar také vyzdvihl podobnost mezi kancelářemi Googlu a WorkLounge, kde se lidé mohou setkávat, řešit různé problémy a navzájem se inspirovat, což je podle něj neocenitelné.

Tomáš Třeštík 

Tomáš Třeštík je populární český fotograf, známý focením známých osobností na svém balkoně na Letné. Vedle toho se věnuje i reklamní fotografii pro časopisy jako Reflex a Reportér magazín. Začal fotit již na gymnáziu, kde se aktivně zapojoval do tvorby školního časopisu. Přes FAMU se dostal k focení televizních reklam a díky tomu získal mnoho zkušeností v době digitální éry. Třeštík zdůrazňuje, že být fotografem není jen o technických dovednostech, ale i o sociálních interakcích a osobních zájmech. Reklama a fotografický průmysl se podle něj výrazně změnily s nástupem digitalizace a sociálních sítí, ale portrétní fotografie zůstává stále důležitá. Navzdory velkému zájmu o spolupráce se Třeštík věnuje jen těm, které dávají smysl pro jeho osobní a profesní život. Jeho pracovní režim se s časem změnil, dnes pracuje hlavně brzy ráno, což mu poskytuje klid a prostor pro kreativní činnost. Ocenil i prostředí coworkingu WorkLounge, které mu poskytuje inspirativní místo pro setkávání a práci s dalšími profesionály, což považuje za velmi obohacující.

Jan Onder 

Jan Onder, vítěz StarDance, známý také z pořadu Taneční hrátky s Honzou Onderem na Déčku České televize, vede kurzy pro mládež i dospělé a žije tancem. V karlínském coworkingu WorkLounge ocenil přítomnost parketu, což okamžitě vzbudilo jeho zájem, a vyzdvihl příjemné prostředí. Jeho pracovní den je velmi variabilní, zahrnuje přípravu scénářů, choreografie a spolupráci s moderním divadlem Studio Ypsilon. Navzdory úspěchům ve StarDance a dalších televizních projektech se stále udržuje v kondici a zdůrazňuje, že tanec je náročné umění vyžadující neustálý trénink. Onder si od malička přál být slavný a tanec mu umožnil realizovat tento sen. Po vítězství ve StarDance si uvědomil, že tanec může být jeho obživou. Nyní plánuje natočit vlastní pořad a vytvořit tanečně-divadelní představení. Se svou maminkou napsal knížku moderních pohádek, což byla pro něj další tvůrčí výzva. Největší radost mu přináší rozmanitost jeho aktivit, která mu umožňuje neustále objevovat nové výzvy a projekty. Ve WorkLounge se mu líbí nejen kvůli parketu, ale i kvůli inspirativnímu a dynamickému prostředí, které podporuje kreativitu a setkávání s dalšími profesionály.

Janek Rubeš

Investigativní dokumentarista Janek Rubeš, známý z internetových pořadů Praha vs. prachy a Honest Guide, ocenil prostředí coworkingu WorkLounge, kde se mu líbí příjemná atmosféra a možnost setkávat se s inspirativními lidmi. Janek, který se snaží trávit co nejvíce času venku a na ulici, zde oceňuje dynamické prostředí a sdílené příběhy, které WorkLounge nabízí. Přestože obvykle pracuje sám nebo v malých týmech, coworkingové prostředí mu poskytuje kreativní a stimulující prostředí, které ho inspiruje k další tvorbě.

Jiří Král

Jiří Král, influencer, streamer a bývalý YouTuber, jehož videa dosáhla milionových zhlédnutí, nyní vede marketingovou agenturu SocialPark, která dlouhé roky sídlila v karlínském coworkingu WorkLounge. Jiří oceňuje atmosféru coworkingu, kde není sám a může pracovat v živém prostředí, což ho motivuje. Představa práce ve dvou v bytové kanceláři mu přijde depresivní, zatímco ruch a lidé pracující kolem něj ve WorkLounge mu dodávají energii. Navíc zde může využívat velké a krásné prostory pro natáčení, což by v jiném prostředí nebylo možné.

Martin Žufánek

Martin Žufánek je nejviditelnější tvář rodinného lihovaru Žufánek a propagátor čistě přírodních destilátů. Přestože jeho původní profesí bylo kovoobrábění, rozhodl se spolu s rodinou zaměřit na legální lihovarnictví. Ve WorkLounge oceňuje inspirativní prostředí, které podporuje kreativitu a umožňuje mu soustředit se na práci. Martin se inspiruje světovými gastrotrendy a streetfoodovými bistry, což ho vede k tvorbě unikátních produktů, jako je jeho slavný absinth a gin OMFG. Tento dynamický prostor mu poskytuje ideální podmínky pro rozvoj jeho podnikání a umožňuje mu setkávat se s dalšími kreativními profesionály.

Maxim Habanec


Maxim Habanec je český profesionální skateboardista, čtyřnásobný mistr ČR a vůbec první Čech, který zvítězil ve světovém poháru. V současné době je považován za nejpopulárnějšího a nejuznávanějšího českého skateboardistu. Kromě sportu živí Maxe i podnikání, spoluzaložil online skateshop Craness, je jedním z majitelů haly pro skateboarding MaxSpace a tvoří a produkuje videa na sociální sítě. Ve WorkLounge oceňuje inspirativní prostředí, které podporuje produktivitu a nabízí možnost setkávání s dalšími profesionály. Pracovní prostor ho motivuje, což je pro něj důležité, protože nemá rád rutinu. WorkLounge mu umožňuje kombinovat práci na počítači s tréninkem a natáčením, což by v jiném prostředí nebylo možné.

Pavel Kacerle

Pavel Kacerle je specialista na vizuální efekty, který pracoval pro známá hollywoodská studia jako Marvel, Lucasfilm a VFX studios. Jeho práce byla vidět ve filmech jako Jurský park, Avengers: Age of Ultron, Captain America: The Winter Soldier a Iron Man 3. Ve WorkLounge oceňuje inspirativní prostředí, které podporuje produktivitu a umožňuje mu soustředit se na svou práci. Pavel, který získal bohaté zkušenosti v zahraničí, nyní pracuje na unikátním projektu Live Penalty, který propojuje reálný svět s digitálním tím, že umožňuje uživatelům ovládat robota na skutečném stadionu přes mobilní telefon. Pracovní prostředí WorkLounge mu poskytuje ideální podmínky pro jeho kreativní a technologickou práci, umožňuje setkávání s dalšími profesionály a přizpůsobení pracovního rytmu, což považuje za klíčové pro efektivní práci.

Petra Fundová

Petra Fundová je dlouholetou ředitelkou mediálního domu Burda a je považována za první dámu luxusních českých lifestylových magazínů. Její tituly jako Elle, Marie Claire, Marianne nebo gastronomický Apetit zasáhnou každý měsíc přes 1,1 milionu lidí. Časopis Forbes ji několikrát zařadil mezi nejvlivnější ženy Česka, a to i v letošním roce. Ve WorkLounge oceňuje mix otevřených a uzavřených prostor, které podporují kreativitu a produktivitu. Pro ni i její tým je důležité mít prostředí, které zahrnuje sdílené stoly, kavárnu a kuchyňku, což umožňuje flexibilní pracovní styl. Petra zdůrazňuje, že takové dynamické pracovní prostředí je klíčové pro inspiraci a efektivní spolupráci, což je nezbytné pro vedení úspěšného mediálního domu.


Chcete si prohlídnout naše cowork nebo kancelářské prostory?


Sledujte nás na Instagramu

@workloungeprague